Ingredients
Xocolata:
1 litre de llet
200 grs de xocolata en pols
Nata
1/2 l de nata per muntar, de 35% greix
Xurros
1 got d'aigua
2 gots de llet
3 gots de farina
Procés
Xocolata
Es tira casi tota la llet en un pot i es posa a escalfar, mentrestant posen en un altre pot més petit la resta de la llet i hi afegim tota la xocolata. Remenem la xocolata fins que quedi homogeni del tot. Esperem que la llet bulli, quan arrenca el bull hi tirem la xocolata, abaixem el foc i remenem fins que torni a bullir, segons si la volem molt o poc espesa la deixarem al foc més estona, sense deixar de remenar. (Quan més estona més espesa).
Nata
La nata la muntem amb el muntador, hi ha molts batedors al mercat a preus assequibles.
Xurros
En un pot al foc hi posem l'aigua i la llet, i de mica en mica posem la farina, remenem tota l'estona. Quan quedi un pasta ho traiem del foc, esperem que es refredi, si volem que sigui ràpid quan més estirat més ràpid serà.
Després, fem les formes que vulguem que tingui els xurros, una mica cilíndrica (d'algun lloc deu venir l'expressió "com un xurro"). Posem oli al foc amb la fregidora i els fregim.
I ja tenim l'esmorzar o berenar a punt.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada