25 de maig del 2011

Llom a la sal amb salsa de maduixes


Ingredients:
Un tros de porc d'una peça, millor una o dues llamineres
2 Kg de sal gorda
1 ceba de Figueres
Melmelada de maduixa, millor light

Procés:
En una paella, amb una milla d'oli segellem el tros, de forma que quedi fet tota una primera capa, això evitarà que tregui res.
Escalfem el forn a 200º
En una font pel forn hi posem una capa de sal gorda, d'un cm aproximadament, ho esquitxem amb els dits d'aigua. A sobre hi posem el tros de carn. Ho cobrim tot amb una capa d'un centímetre de sal gorda, un cop cobert, ho tornem a esquitxar.
Ho posem al forn calent durant uns 20 minuts.
Després ho traiem i anem arrencant la capa de sal, acostuma a sortir en trossos bastant grans.
Tallem la ceba a trossets i la posem en una paella amb una mica d'oli, un cop estigui transparent, la traiem i la barregem amb la melmelada.

Emplatar:
Tallem el tros de carn a rodanxes, i en posem unes dos o tres a cada plat, acompanyat amb la salsa de maduixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada