19 de maig del 2011

Crema de porros


Ingredients:
6 porros
1 ceba de Figueres
1 grill d'alls
100 cl de crema de llet del 15%
1 copeta de conyac
1 llimona
1/2 litre de brou de pollastre
julivert, oli, mantega
brou


Procés
Pelem els porros, i els tallem a rodanxes, el tros verd el desestimem. Ho posem en remull per treure la terra que a vegades tenen.
En una cassola, hi posem l'oli i la mantega, un cop estigui una mica calent, hi posem els porros, els hi deixem uns 5-7 minuts i ho anem remenant, que no se'ns enganxi.
Després traiem els porros, els reservem i traiem una mica de l'oli.
Tallem la ceba, el julivert i l'all a trossets, i ho posem a la cassola on hi tenim l'oli. Després d'una 5 minuts, quan veiem la ceba una mica transparent, li tornem a tirar els porros que teníem reservats.
Li tirem el conyac, la crema de llet i el brou, i ho deixem uns 15 minuts, fent xup xup.
després ho triturem i ho colem amb un colador xinés.

Es pot servir calent, fred o molt fred, si el volem molt fred, per convertir la crema en un plat superrefrescant, a l'hora de servir-lo hi posem glaçons.

1 comentari: