31 de desembre del 2015

Galets farcits i gratinats

Ingredients:
Un paquet de galets
400 grams de carn picada de porc
400 grams de carn picada de vedella
2 cebes de figueres
Dues cullerades de farina
100 grams de mantega
Mig litre de llet
Formatge ratlla

Procés:

Bullim els galets i els reservem, la millor manera és posar aigua al foc, tirar el galets quan està calenta. Esperar que bulli l'aigua i deixar un minut bullint. Apaguem el foc, tapem l'olla, i a s'acaben de fer sols.
En una paella amb oli hi posem les cebes de Figueres tallades a trossos, després tota la carn, ho anem barrejant perquè es faci tota. i ho reservem. 
En un pot hi posem la mantega al foc fins que es desfaci, millor remenar perquè no bulli sinó es cremarà massa. Hi tirem la farina i ho seguim remenant, fins que quedi ben homogeni i la farina cuita. Hi tirem la llet, i seguim remenant fins que agafi una bona consistència, una beixamel espessa.
Barregem la beixamel i la carn que haurem colat per treure l'aigua pròpia de la carn i l'oli.
Ho passem pel minipimer, fins que agafi uan textura com de foiegràs pastós.
Colem els galets.
En una safata que haurà d'anar al forn, hi fem un llit amb aquesta pasta.
Anem omplint com puguem els galets amb la pasta i els posem a sobre de la safata.
Ho cobrim amb formatge ratllat.
I uns 8-10 minus a gratinar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada