7 de desembre del 2015

Ous farcits

Els ous farcits és una solució elegant el dia que tens ganes de quedar bé i gairebé no tens res.

Ingredients:
4 ous
tomàquets
cebes
maionesa (que la pots fer en un moment)
pernil salat tallat a tires petites, que també pot ser una llauna de tonyina
Si tens escalivada, pel final.

Procediment:
Bullim els ous, per anar bé, els ous s'han de posar a l'aigua quan és freda. Si és calenta o bull, el rovell queda més descentrat. Un cop bull són uns 10-12 minuts. Els deixem refredar, serà més fàcil tallar-los.
Pel farcit:
Tallem la ceba a daus molt petits i la fregim fins que quedi dauradeta. Després la colem.
Tallem a trossos molt petits els tomàquets, hi tirem un polsím de sucre per treure l'acidesa.
En un bol posem:
Els rovells que haurem tret dels ous esmicolats, la ceba colada, els trossets de tomàquets, i el pernil tallat. Ho barregem i hi afegim maionesa.
Posem els ous drets, si ens costa, aplanem el cul de l'ou amb un ganivet. Els farcim. A sobre hi posem maionesa i un tirabuixó d'escalivada.
i ja està
És un plat d'estiu, però amb la calor que està fent, un dia com avui (7 de desembre) ve de gust


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada