25 de desembre del 2015

Canelons de Sant Esteve

Abans, el dia de Sant Esteve ho aprofitàvem tot, per això es feien canelons, de la carn sobrera del dia de Nadal. La gent catalana som estalviadora i recicladora, no rates!!!
Ingredients:
Per a fer el rostit:

500 gr de pollastre trossejat
500 gr de vedella trossejada
500 gr de porc trossejat
500 gr de cansalada trossejada
2 cebes de Figueres
2 tomàquets
Mel
6 grills d'all
Dues pastilles de brou de vedella
aigua, oli i conyac

Per a fer la beixamel
2 litres de llet
375 de mantega
Farina.


Per a fer els canelons
4 o 5 paquets de pasta de canelons.
Formatge ratllat

Surten molts canelons, val la pena comprar safates petites, on hi caben 12 canelons, i congelar-les.

Procés

Rostit:
Posem el pollastre trossejat, la vedella trossejada, el porc trossejat i la cansalada trossejada, amb oli en una cassola, de manera que es fregeixi per tots els costats, uns 5 minuts.
Hi afegim, les cebes a trossos, els tomaquets estripats (millor si els hem pelat escaldant-los amb aigua calenta), els 6 grills d'all i dues cullerades de mel.
Hi esmicolem per sobre les dues pastilles, i ho salem.
Hi afegim aigua i deixem que faci xup-xup. Al cap d'una estona hi tirem un raig generós de conyac.
I de tant en tant ho remenem.
Quan està fet, deixem que es refredi, cacem els 6 grills d'all, els pelem i els tornem a tirar.
Ho colem, ho piquem tot i ho barregem. Ho reservem.

Beixamel:
Posem en un pot la mantega al foc, mirant de que es desfaci sense bullir, ho remenem per evitar-ho.
Hi posem 6 cullerades generoses de farina, i ho barregem bé perquè quedi ben cuita. Hi afegim la llet, i ho anem remenant fins que agafi densitat de beixamel.
Tirem una mica de bixamel a la barreja anterior, i ho remenem bé, la resta la reservem.

Canelons:
Si bullim tots els canelons a l'hora s'enganxen entre ells i queden inservibles, o pitjor, si s'enganxen a la cassola, costa molt netejar-la.
Els deixem 15 minuts en aigua bullint amb mantega.
Després els traiem, els refredem amb aigua i els estirem a sobre d'un drap.

A les safates que han de contenir els canelons posem una petita capa de beixamel.
Posem una cullerada de la barreja de carn dins de cada caneló, i els psoem a la safata.
Ho tapem bé amb beixamel, i a sobre, formatge ratllat.
10 minuts al forn gratinan-se i ja està.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada