Abans, el dia de Sant Esteve ho aprofitàvem tot, per això es feien canelons, de la carn sobrera del dia de Nadal. La gent catalana som estalviadora i recicladora, no rates!!!
Ingredients:
Per a fer el rostit:
500 gr de pollastre trossejat
500 gr de vedella trossejada
500 gr de porc trossejat
500 gr de cansalada trossejada
2 cebes de Figueres
2 tomàquets
Mel
6 grills d'all
Dues pastilles de brou de vedella
aigua, oli i conyac
Per a fer la beixamel
2 litres de llet
375 de mantega
Farina.
Per a fer els canelons
4 o 5 paquets de pasta de canelons.
Formatge ratllat
Surten molts canelons, val la pena comprar safates petites, on hi caben 12 canelons, i congelar-les.
Procés
Rostit:
Posem el pollastre trossejat, la vedella trossejada, el porc trossejat i la cansalada trossejada, amb oli en una cassola, de manera que es fregeixi per tots els costats, uns 5 minuts.
Hi afegim, les cebes a trossos, els tomaquets estripats (millor si els hem pelat escaldant-los amb aigua calenta), els 6 grills d'all i dues cullerades de mel.
Hi esmicolem per sobre les dues pastilles, i ho salem.
Hi afegim aigua i deixem que faci xup-xup. Al cap d'una estona hi tirem un raig generós de conyac.
I de tant en tant ho remenem.
Quan està fet, deixem que es refredi, cacem els 6 grills d'all, els pelem i els tornem a tirar.
Ho colem, ho piquem tot i ho barregem. Ho reservem.
Beixamel:
Posem en un pot la mantega al foc, mirant de que es desfaci sense bullir, ho remenem per evitar-ho.
Hi posem 6 cullerades generoses de farina, i ho barregem bé perquè quedi ben cuita. Hi afegim la llet, i ho anem remenant fins que agafi densitat de beixamel.
Tirem una mica de bixamel a la barreja anterior, i ho remenem bé, la resta la reservem.
Canelons:
Si bullim tots els canelons a l'hora s'enganxen entre ells i queden inservibles, o pitjor, si s'enganxen a la cassola, costa molt netejar-la.
Els deixem 15 minuts en aigua bullint amb mantega.
Després els traiem, els refredem amb aigua i els estirem a sobre d'un drap.
A les safates que han de contenir els canelons posem una petita capa de beixamel.
Posem una cullerada de la barreja de carn dins de cada caneló, i els psoem a la safata.
Ho tapem bé amb beixamel, i a sobre, formatge ratllat.
10 minuts al forn gratinan-se i ja està.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada