9 de febrer del 2013

Braç de gitano de nata

Ingredients:
4 rovells d'ou
3 clares d'ou
75 grams de sucre
1 culleradeta de sucre
sucre glacé
75 grs de farina.
una mica de mantega
nata muntada


Procediment

Batem els rovells amb els 75 grs de sucre durant 5 minuts amb la batedora elèctrica, queda de color groc clar.

Amb una espàtula de silicona o plàstic hi afegim la farina amb compte.


Batem les clares amb la batedora elèctrica, al cap d'una estona hi tirem una culleradeta de sucre, i ho deixem fins que quedin muntades.


Ho barregem tot amb compte, per tal de no perdre l'aire.


Posem un paper de forn a una safata ben plana, pot ser la mateixa del forn, desfem la mantega i pintem tot el paper que quedi ben escampada.


Li tirem la barreja, i amb la mateixa espatura mirem de fer un rectangle i que quedi tot de mateix gruix.


Ho posem el forn (que haurem precalentat), uns 5 minuts a 250º, anirem mirant de què es cogui sense cremar-se gens, perdria l'elasticitat.


Un cop queda rosset, ho traiem del forn, ho girem i ho posem a sobre del marbre, ho tapem amb un drap net (per què es refredi sense encarcarar-se).


Muntem la nata (de pressió queda fatal).


Un cop fred, escampem la nata que quedi un gruix d'un o dos cm, i ho cargolem. Escapem sucre glacé per sobre i ho desem a la part de la nevera que refredi més, sense congelar.


Bon profit





També el podem fer amb xocolata i nata.
I cremar amb un bufador:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada