20 de març del 2016

Brioix de pernil i formatge




Ingredients:
1 pastilla de 25 grams de llevat fresc
100 grams de farina
aigua tèbia
----
400 grams de farina
100 de sucre
50 de mantega pomada (fora nevera)
3 ous
un pessic molt petit de sal
un raig d'oli.
-----
Talls de pernil millor de gall d'indi (per allò de la calories)
Talls de formatge, jo he agafat CADI de règim (id)
Un rovell d'ou

Procediment:

Primer pas:
Barregem el llevat esmicolat amb els 100 grams de farina i una mica d'aigua. Ho podem fer amb la batedora elèctrica amb les varetes d'amassar. I noteu que li falta aigua, n'hi afegiu.
Un cop queda com una pasta, l'allarguem, la posem a sobre d'un plat enfarinat i hi fem talls com si fos un pa.
Ho posem al forn, amb el mateix plat a sobre de la graella, a sota hi posem un pot ple d'aigua. Ho posem a 30º ( a aquesta temperatura no es crema res), al cap d'una 30 minuts veurem que s'ha doblat el volum.

Segon pas:
Mentrestant barregem els 400 de farina, el sucre, els ous, la sal i l'oli. Ho podem fer amb els mateixes varetes, un cop està una mica barrejat hi tirem el que tenim al forn. Ho seguim amassant fins que quedi homogeni. 
Això ja és la pasta del brioix, si no la fem servir l'emboliquem amb film transparent i la posem a la nevera.

Tercer pas:
Estirem la massa sobre un full o drap, l'aplanem amb les mans o l'ajut del rodet. Si volem fer decoració a sobre en reservem un trosset.
A sobre hi posem una capa de pernil i una de formatge. Ho emboliquem. Mirem de segellar els dos laterals. A sobre hi fem el decorat que ens vingui de gust.
Ho pintem amb el rovell, i 30 minuts al forn a uns 200º.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada