14 de desembre del 2012

Galetes de Nadal sense colorants

Ingredients:
Per a fer la massa:
500 grs de farina de força
100 grs de sucre glass
100 cc de llet
250 mantega pomada (que no està dura)

per a pintar-les
canyella mòlta
rovells d'ou
sucre glass

per a fer les bosses
Bosses de cel·lofana de 10 cm x 15 cm 
el cordill, ràfia vella

material:
Corró
fustes de 5 mm de gruix
motlles petits de figures, jo he utilitzat un arbre de Nadal, una estrella, un floc de neu i una campana.
pinzell

Fem les galetes:
Barregem els ingredients i fem la pasta, si ho fem a mà, primer barregem la mantega i la farina, i hi afegim la llet i el sucre, fins que deixa d'enganxar.



Si ens quedés una mica massa tova, la posem una estona a la nevera, que endurirà la mantega que hi porta, però compte, que si ens despistem pot quedar com una pedra.

Disposem les fustes i el corró com a la imatge següent:


Posem una mica de farina escampada, agafem un tros de la pasta i l'aplanem. La fusta ens ha de servir perquè quedin totes del mateix gruix.


Anem fent les formes, i posant a una safata del forn amb paper de forn a sobre:


En aquesta imatge veiem el que queda, que reaprofitarem en la propera escampada de pasta.




A continuació, agafem un ou, separem la clara, i batem el rovell, i hi afegim una mica de sucre glass i canyella. Amb aquesta barreja pintem la part superior i els laterals que poguem de els galetes.







Un cop preparades, les posem al forn que haurem precalentat a 180º, uns 18 minuts.

I ja estan:



per presentar-les queden molt elegant les bossetes de cel·lofana: 




Què vagi bé, i bones festes!

1 comentari:

  1. Molt boones! Eulàlia, un cop fetes tenen més bona pinta que en les fotografies! I mira que és difícil! :)

    Carles.

    ResponElimina