24 de juny del 2016

Coca de crema i pinyons, Sant Joan

Coca de


Ingredients:
Pinyons
Sucre
Per a fer la pasta de la coca:
                1 pastilla de llevat fresc
                Farina
                1 ou
                aigua tèbia, uns 200 cl
                un raig d'oli
                Llet, uns 200 cl

Per a fer la crema:
                1 litre Llet
                Pela de llimona
                Una branca de canyella
                6 rovells d'ou 
                200 grams de sucre
                50 grams de farina de blat (maizena)

Procés:
Per a fer la crema:
Per una banda posem al foc la llet amb la pela de llimona i la branca.
En un bol barregem els rovells, el sucre i la farina.
Un cop la llet casi bull, treu fum, la traiem del foc i ho colem, la barregem amb el que que hi ha al bol, i ho tornem al pot del foc i anem barrejant fins que agafi textura de crema. Sobretot no ho fem la revés (tirar lo del bol al foc), ja que amb la calor directa inicial els ous es farien com truites.

Per a fer la pasta:
Esmicolem la pastilla de llevat fresc, ho barregem amb un raig d'oli generós, amb l'aigua, la llet i l'ou.
Quan està homogeni hi anem tirant farina fins que quedi com una pasta. Això es pot fer amb varetes elèctriques, primer les de barrejar i després les d'amassar.

Un cop tenim feta aquesta pasta, posem en una safata de forn un full, hi escampem la pasta amb la mà plana, després hi posem ratlles de crema, hi escampem els pinyons i sucre i uns 30 minuts al forn a 200º, anem controlat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada