11 d’octubre del 2015

Coca gratinada amb bacon i pernil

Ingredients:

Per la coca:
Mig got d'aigu
Mig got d'oli
Un pesic de sal
Farina (mig quilogram aproximadament)
Una pastilla de llevat fresc
Sucre fi

Per la cobertura
100 grams de mantegaç
400 cl de llet natural
Una cullerada generosa de farina
Nou moscada
Un paquetet de bacon tallat 
Un paquetet de pernil salat tallat
Uns 60 grams de pinyons
Formatge ratllat

Procediment
Per a fer la coca, baeegem l'aigua, l'oli i el llevat esmicolat amb el pessic de sal. Després hi anem afegim farina fins que no enganxi. Això ho podem fer amb la batedora elèctrica, primer amb les barilles de montar i després amb les d'amassar.
Seguidament ho posem a sobre de la safata a forn ben estès, si és possible a sobre d'un full de forn, ho tapem amb film transparent i ho deixem uns 30 minuts. Després amb els mans ho acabem de repartir de forma homogènia i traiem el film A sobre hi escampem una petita capa de sucre. Al form a 200 graus uns 20 minuts.

Per la pasta de sobre:
En una safata hi posem el bacon, sense oli ni res, ho escalfem i quan ja està apaguem el foc i hi tirem el pernil i els pinyons. Ho revervem.
En un pot fem beixamel. Hi posem la mantega, i al foc, un cop desfeta hi tirem la cullerada de farina, ho barregem bé. Al cap d'una estona hi afegim la llet, i anem remenant fins que queda força dens, al final hi afegim una mica de nou moscada.
Barregem la beixamel amb el bacon, i ho escampem per sobre la coca un cop treta del forn. A sobre hi posem el formatge i ho gratinem uns 15 segons vigilant que no se'ns cremi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada