22 de febrer del 2015

Vedella amb bolets


Aquesta recepta l'he tret de cuines de TV3, tot i que he fet alguns canvis.

Per veure a recepta directa, aquí

Ingredients:
Un tros de vedella melosa i si pot ser sense gaires tendrums, uns 250 gr/persona) lligada amb cordill
Bolets (jo tenia xampinyons i gírgoles)
Un canonet de canyella
1 litre de breu vegetal
2 branques de romaní (a l'original hi diu farigola, però només tinc romaní al pati)
3 cebes de Figueres
3 grills d'all
3 tomàquets vermells
Un gotet de conyac
sal, pebre, sucre

Procediment
En una cassola hi posem oli, la branca de romaní i la canyella, salpebrem el tros de carn i ho dorem per tots els costats.
Després hi afegim el tomàquet a trossos (fet amb la mà, així no perden), les cebes tallades a llunes i els grills d'all pelat,  i hi tirem el brou. Deixem que vagi fent uns 20 minuts. A mitja cocció hi tirem el conyac.
Després traiem la vedella i la deixem refredar, posem en un pot tot el que hi ha a la cassola sense les branques de romaní i canyella. Ho pasem pel minipimer.

A la cassola, amb una mica del que ha quedat, i tirem els bolets perquè es coguin una mica. Un 10 minuts i ho apaguem.

Quan la carn està freda, la tallem a talls, i la posem de nou a la cassola, tirant-hi també el que hem batut.

A foc lent uns 50 minuts, remenant de tant en tant i ja està.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada