Ingredients:
Per l'hummus
- Mig quilo de cigrons fets, millor de botiga que de pot, porten menys conservants i són més bons.
- 2 grills d'all.
- Una llimona
- Pebre negra
- Pebre vermella dolça
- Comí
- Mig quilo de carn tallada a filets prims
- Una ceba
Pel pa
- Mig quilo de farina de força
- Un got d'aigua tèbia.
- Una pastilla de llevat fresc
- Una cullerada d'oli d'oliva
- Sucre
Procediment:
Hummus:
A la batedora hi posem els cigrons, els alls ben pelats i triturats, el suc de la llimona, una mica de sal i les espècies, segons el nostre gust. Ho batem bé. Si queda massa dens hi podem afegir una mica d'aigua. Ho posem en la safata de servir fent com una piscineta. Tot aixafat amb els laterals més alts.
La carn:
Tallem a trossos la ceba. I la carn també a trossos petits. Si l'agafem picada, queda massa petit.
Fregim la ceba, al cap d'una estona hi afegim la carn. Anem remenant per assegurar-nos de què queda tot fet. Ho salem una mica.
Un cop feta la carn, la colem i ho posem al mig de la pisceneta de la safata de servir. Hi tirem pebre vermella i comí per sobre, en plan estètic.
El pa
En un bol hi posem el llevat esmicolat, una mica de l'aigua tèbia i una cullerada de sucre. Ho barregem bé. I ho deixem uns 5 minuts. després hi afegim la farina i l'aigua que queda, i també hi tirem un raig d'oli. Ho amassem bé. Si fa falta hi afegim aigua, sempre tèbia.
Un cop homogènia tota la pasta amb un corró ho aplanem sobre del marbre i ho tapem, ho deixem una mitja hora o més, per tal de què el llevat pugi.
Després ho tallem, en trossos que pesin igual, uns 50 grs cada un. Fem boles i les aplanem.
A una safata de forn, hi posem el paper de forn i oli perquè no s'enganxin. I hi anem posant les rodones planes.
Escalfem el forn a 250º. Un cop calent hi posem la safata.
Perquè no s'infli cada 2 o 3 minuts cal punxar les rodones. En uns 15 minuts ja està.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada