24 de desembre del 2016

Lassanya

Ingredients:
1 ceba
1 porro
1 pastanaga
250 grams de carn picada de porc
250 grams de carn picada de vedella
Tomàquet sofregit
Un caixa de plaques de canelons
Formatge ratllat
Farigola en pols 
Fines herbes
Mel
Sal i pebre
Mantega
farina
1/2 de llet 
Nou moscada mòlta

Procés:
Per una banda preparem les plaques de canelons; posem aigüa abundant en una cassola, quan bull hi tirem les plaques de canelons, anem remenant lentament perquè no s'enganxin entre elles i en el fons.
Al cap d'uns 12 minuts les treiem, les refredem, i les posem a sobre d'un drap net, d'una en una.

Per a fer la beixamel, desfem uns 100 grams de mantega després hi afegim 2 o 3 cullerades de farina, quan estigui ben espessa hi tirem la llet. Remanem bé perquè treure els grumolls. Quan comença a fer-se espessa, apaguem el foc i la reservem.

Tallem la ceba, la pastanaga i el porro a talls molts petits. Ho posem en una paella amb l'oli calent, després hi afegim la carn. Ho remenem bé. Hi tirem una cullerada de mel, una mica de farigola i fines herbes. Mentre es va fent, ho anem remenant.

Barregem una mica de beixamel i la carn.

En una safata, hi untem una capa de beixamel, després una capa de planxes, la meitat de la carn, una altra capa de planxes, el reste de la carn, i ho tapem amb una altra capa de planxes.

Posem la beixamel que sobra per sobre, i el formatge ratllat a sobre. !0 minuts al gratinador i ja està.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada