25 de desembre del 2016

Blinis amb melmelada de carbassó





Ingredients
1 carabassó
Uns 150 grams de sucre
20 cl llet sencera
un ou
formatge de cabra, un rotllo petit o una miqueta més.
1 pastilla de llevat fresc
100 grams de farina
sal
pebre

Procés:
Tallem el carabassó a trossos  molt petits, si volem el podem pelar, sinó no cal (quedarà més verda la melmelada.
Ho fregim amb oli durant uns 10 minuts, després hi afegim el sucre, i ho remenem bé, i deixem a foc lent uns 30 minuts.
Després ho posem en algun pot  de vidre, tipus maionesa, el tapem ben fort i ho posem a bany maria durant uns 20 minuts. Després ho deixem refredar.
(Si volem fer-ne més i desar-la podem multiplicar les ingredients, aguanta molt)

Separem el rovell de la clara, barregem el llevat, la farina, el rovell i la llet. I ho deixem tapat que fermenti durant una hora.
Muntem la clara a punt de neu.
Barregem en compte la farina i la clara.
A la paella, amb molt poc oli, si convé escampat amb un pinzell o paper de cuina i calent anem tirant amb una cullera la pasta, si el volem fer més gran, afegim amb la cullera al mig més pasta., després donem la volta i un cop tot rosset el traiem. I ja tenim els blinis.

Al final, en una safata de forn, posem les blinis ben col·locadets, a sobre, la melmelada, i un tall primet de formatge de cabra. Al forn a gratinar uns 10 minuts (quan s'hagi desfet el formatge i torrat una mica ja estarà). I ja els posem col·locar a la safata de servir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada