2 d’abril del 2016

Brioix per la Martina

La meva neboda Martina és celíaca, i ja sabeu que els celíacs no poden menjar gluten, i la farina en té.
El gluten és el que dóna elasticitat a la farina i per substituir-la no  podem utilitzar la farina de blat de moro per a fer pastissos, ja que no és elàstica. Ara al mercat ja hi ha farines sense gluten elàstiques.

Doncs bé, he fet aquest brioix:


Ingredients:
1 pastilla de llevat fresc
100 grams de farina sense gluten
400 grams de farina sense gluten (ho poso separat perquè s'utilitzen en dos moments diferents)
La farina és aquesta:

3 ous
100 grams de farina
sal
50 grams de mantega, fora de la nevera, que sembli pomada. Si la treieu de la nevera, talleu-la a trossos petits, així s'estova ràpid


Pel farcit he posat
Talls de pit d'indiot
Talls de formatge de cabra sense gluten

I finalment el rovell d'un ou.

Procediment:
Primer barregem el llevat amb 100 grams de farina i una mica aigua tèbia, si cal, n'hi tirem més.
Un cop ho tenim ben amassat, ho posem sobre un plat, en forma de bola aixafada, i dins del forn. Uns 30 minuts a 30 graus, ho podem posar en un plat de vidre, a aquesta temperatura no es trencarà. Al forn també hi posem un pot amb aigua. si pot ser a sota del plat. Així fem fermentar el llevat amb humitat suficient.
Mentrestant batem els ous, hi afegim el sucre, la mantega la farina i un pessic de sal.
Quan han passat els 30 minuts veurem que ha augmentat gairebé el doble, ho traiem del forn i ho amassem tot junt, fins que queda ben barrejat.
Escampem aquesta pasta sobre un drap net, ho podem fer amb la mà o amb un corró (costa lo seu).
Un cop ben estès, hi posem una capa de pernil, una de formatge i una altra de pernil (això va a gustos).  Ho caragolem amb l'ajut del drap. Sallem els dos laterals perquè no surti el formatge

Ho emboliquem. Ho posem a sobre d'un paper de forn prèviament untat amb mantega. Pintem amb el rovell d'ou la part de sobre i costats.
Ho posem al forn, primer la part de baix, uns 30 minuts i després dalt i baix. Bé, ja anirem veient si es fa.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada