21 de novembre del 2015

Coca de pebrot, carbassó i xampinyons

Ingredients:
Dos pebrots vermells
un carbassó
Una safata de xampinyons laminats
Una tassa de cafè d'aigua
Una tassa de cafè d'oli
Farina de força
Mitja pastilla de llevat fresc.

Procediment:
Escalivem els pebrots:
Posem els dos pebrots al forna a 200 graus durant uns 50 minuts. Després els deixem tancats en algun recipient amb tapa, o bé la mateix forn. El seu vapor separarà la pell i serà molt senzill pelar-los. Això millor fer-ho el dia abans, i deixar la nit amb el pebrots tapats.
Per anar bé amb el temps, fem la pasta. 
Barregem l'oli i l'aigua i el llevat, fins que quedi ben barrejat, després hi afegim farina, fins que no enganxi. Es pot fer amb la batedora, primer les barilles de remenar i després les d'amassar.
Un cop tenim la massa:
Posem en una safata de forn un full de de paper (perquè no s'enganxi), i amb les mans estirem tot el que sigui pòssible la massa. Ho cobrim amb paper de plàstic, i acabem d'estirar-ho, queda més bé. Ho deixem descansar una mitja hora, fins que el llevat faci la seva feina.
Mentrestant:
Tallem el carbassó a rodanxes molt primes, si tenim màquina millor.
Fregim els talls de carbassó i els xampinyons. Els reservem.
Pelem els pebrots i fem tires ben fines.
Agafem la pasta, traiem el plàstic.
Posem el pebrot, el carbassó i els xampinyons de forma geomètrica, de manera que quedi tot cobert.
Ho posem al forn un 20 minuts, i uns 5 per gratinar-ho (farà que quedi més cruixent)
I ja està.
Queda molt bona si a l'hora de servir-la cadascú se l'amaneix amn un raig d'oli d'oliva verge i un xic de sal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada