Pel pastís;
2 paquets iguals de pasta fullada, de la mateixa forma, jo el vaig fer rodó
Ametlles laminades o trossejades
ou
sucre, millor fi
Per l'emplenat
Opció A: Nocilla o nutela
Opció B: Crema catalana
- mig litre de llet
- una llimona (la pell)
- una branca de canyela
- 3 rovells d'ou
- 50gr de maizena
- 10 gr de mantega
- 125 gr de sucre
Procés;
Crema catalana
Escalfem en un cassó 3/4 parts de la llet (ho mesurem a ull), amb la pela de llimona i la branca de canela, no ha de bullir
En una altre recipient batem els 3 rovells dels ous, la llet que sobra i la maizena.
Esperem que la llet estigui calenta sense bullir (quan treu fum), i hi afegim la barreja. Remenem fins que quedi espes.
Per a fer el pastís
Posem sense allargar una de les dues pastes de full, l'emplenem amb una espàtula deixant les vores lliures, ho emplenem, ja sigui amb nocilla o crema catalana, ho tapem amb l'altra pasta. Hi escampem els trossos d'ametlla, ho pintem amb un rovell d'ou i hi tirem el sucre per sobre.
Dobleguem la pasta de sota amb la de sobre, sense deixar forats.
Foradem pel mig amb una forquilla per evitar que s'infli massa.
Uns 35-40 minuts al forn a 200º i ja està
Es pot servir fred
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada