1 de desembre del 2014

Pastissos de postre, de la meva perruquera

Ingredients:
Pel pastís; 
2 paquets iguals de pasta fullada, de la mateixa forma, jo el vaig fer rodó
Ametlles laminades o trossejades
ou
sucre, millor fi

Per l'emplenat
Opció A: Nocilla o nutela
Opció B: Crema catalana
  • mig litre de llet
  • una llimona (la pell)
  • una branca de canyela
  • 3 rovells d'ou
  • 50gr de maizena
  • 10 gr de mantega
  • 125 gr de sucre

Procés;
Crema catalana
Escalfem en un cassó 3/4 parts de la llet (ho mesurem a ull), amb la pela de llimona i la branca de canela, no ha de bullir
En una altre recipient batem els 3 rovells dels ous, la llet que sobra i la maizena. 
Esperem que la llet estigui calenta sense bullir (quan treu fum), i hi afegim la barreja. Remenem fins que quedi espes.

Per a fer el pastís
Posem sense allargar una de les dues pastes de full, l'emplenem amb una espàtula deixant les vores lliures, ho emplenem, ja sigui amb nocilla o crema catalana, ho tapem amb l'altra pasta. Hi escampem els trossos d'ametlla, ho pintem amb un rovell d'ou i hi tirem el sucre per sobre.

Dobleguem la pasta de sota amb la de sobre, sense deixar forats.

Foradem pel mig amb  una forquilla per evitar que s'infli massa.
Uns 35-40 minuts al forn a 200º i ja està

Es pot servir fred




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada