31 de desembre del 2013

Pastís d'ametlla i plàtan



Ingredients:
1 Full de pasta de full.
3 plàtans

100 grams de mantega tova (pomada, més de 10 hores fora la nevera, sinó la trossegeu)
100 grams de sucre, millor fi
100 grams d'ametlla en pols
100 grams de farina
Un bo raig de rom blanc
Un ou batut.
Un altre ou batut per enganxar la pasta de full.

Procés:
Preparem la crema, barregem; un ou batut, la mantega, el sucre i l'ametlla ratllada en la batedora elèctrica.
Després hi afegim la farina, i ho barregem fins que quedi homogeni, ho reservem.

Preparem la pasta de full, l'estirem, fem un rectangle, retallem tires per a fer vores, com si féssim una piscina, enganxem les tires amb l'altre ou batut.

Foradem una mica la pasta de full perquè no s'infli massa i hi posem la crema ben escampada, una bona manera és posar-ho en una mànega pastissera amb el número 10 de boquilla i anar fent ziga-zagues. També es pot fer amb una espàtula untant la crema.

Després pelem els plàtans, els tallem a rodanxes força primes. I els anem posant a sobre de pastís.

Preparem el forn a 180-200 graus amb ventilador dalt i baix (pastís).

En uns 25 minuts ja estarà, però anem mirant, quan la pasta de full quedi de color ja estarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada