3 de setembre del 2011

Rodó de vedella


Ingredients:
Un tros de rodó de vedella, mirant que no hi hagi greix, de mig quilo (serà per 3 o 4 persones)
mitja ceba
una cullerada de farina
un got de vi blanc
oli d'oliva
un grill d'all
julivert
romaní
dues fulles de llorer
sal

Procés:
En el minipimer hi posem l'all trossejat, fulles de romaní, les fulles de julivert, sal i oli. fem com una salseta.
Arrebossem el tros de vedella amb aquesta salseta, de forma generosa.
A l'olla a pressió hi posem oli, i hi fregim lleugerament el tros de vedella per tots els costats i el teriem i el reservem.
Tallem la ceba a trossets i els posem al mateix oli de l'olla a pressió, fins que quedi rossa.
I després li tirem la cullerada de farina, ho remenem bé perquè no quedin grumolls i després hi tornem a posar al tros de vedella. Ho tanquem, i ho posem a foc fort, quan piti o s'aixequi l'indicador de vapor, ho deixem 20 minuts a for mínim.

Per servir-ho la tallem a talls i tirem per sobre la salsa que ha quedat a l'olla.





31 de maig del 2011

Pastís de bacallà i lluç

Ingredients
2 filets de lluç
2 filets de bacallà
4 ous
1 porro
1 carbassó
200 cc de nata (millor al 15%)
50 cc de llet
sofregit
orenga

Procés:
tallem a rodanxes el porro, i el posem en una cassola amb una mica d'aigua, després el carbassó tallats a daus sense pelar. Després hi afegim els peixos esuqeixats una mica, sense pell i sense espines. Ho deixem 5 minuts al foc.
En un bol gran; hi posem la llet, la nata, el sofregit i els ous, i ho remenem bé fins que quedi barrejat.
Després, colem el que tenim al foc, ho barregem tot i ho triturem amb la batedora. Ho posem en un motlle i al forn (precalentat a 180º), uns 40-45 minuts.

Emplatar:
Es talla a trossos, queda molt bo acompanyat amb allioli.

LLom amb salsa verda

Ingredients (per 2 persones)
400 grams de llom, d'un sol tros
Una ceba d eFigueres
Un carbassó
2 cullerades de farina
orenga
brou de carn

Procés:
Salem el llom i el posem en una safata de pirex al forn 20m minuts.
Mentrestant tallem la ceba a trossets, després el posem en una paella, tallem el carbassó, sense pelar-lo a daus, i ho tirem a la paella, amb oli, una bona estona, fins que es desfaci, després li afegim la farina i el brou (per cobrir-ho), i ho deixem una bona estona. Després ho passem per la batedora.

Emplatar:
Tallem el llom, posem 2 talls a cada plat, i tirem la salsa per sobre

25 de maig del 2011

Muffins de salmó

Ingredients.
Dues supremes de salmó (poden ser congelats)
2 Pomes Golden
2 cebes de Figueres
6 fulls de gelatina
Vi blanc

Procés:
Posem en un recipient, millor de silicona que es pugui tapar, les dues supremes i ho reguem amb el vi blanc, ho posem al microones amb temperatura màxima durant uns 7 o 8 minuts.
Pelem les pomes, (si no volem que quedin fosques un cop estan pelades li tirem suc de llimona a sobre, això evitarà que es rovelli) i les trossegem.
Pelem les cebes i també a trossos.
Ho posem tot; salmó fet, pomes i cebes en un recipient, i ho triturem amb el minipimer fins que quedi homogeni.
En un bol amb aigua freda hi posem els fulls de gelatina, i esperem que perdin la consistència, després, traiem força aigua i ho posem 15 segons al microones, mirem si s'ha desfet la gelatina, si no és així, li posem 5 segons més.
Tirem la gelatina a la barreja, i ho barregem bé.
Repartim el contingut en recipients de muffins, i ho deixem una bona estona a la nevera, com a mínim unes 3 hores.

Emplatar
Posem els muffins girats sense el recipient i ho decorem.

Llom a la sal amb salsa de maduixes


Ingredients:
Un tros de porc d'una peça, millor una o dues llamineres
2 Kg de sal gorda
1 ceba de Figueres
Melmelada de maduixa, millor light

Procés:
En una paella, amb una milla d'oli segellem el tros, de forma que quedi fet tota una primera capa, això evitarà que tregui res.
Escalfem el forn a 200º
En una font pel forn hi posem una capa de sal gorda, d'un cm aproximadament, ho esquitxem amb els dits d'aigua. A sobre hi posem el tros de carn. Ho cobrim tot amb una capa d'un centímetre de sal gorda, un cop cobert, ho tornem a esquitxar.
Ho posem al forn calent durant uns 20 minuts.
Després ho traiem i anem arrencant la capa de sal, acostuma a sortir en trossos bastant grans.
Tallem la ceba a trossets i la posem en una paella amb una mica d'oli, un cop estigui transparent, la traiem i la barregem amb la melmelada.

Emplatar:
Tallem el tros de carn a rodanxes, i en posem unes dos o tres a cada plat, acompanyat amb la salsa de maduixa.

20 de maig del 2011

Brotxeta de verdura


Ingredients:
Les verdures que desitgem posar-hi, per exemple, albergínia, pebrot, xampinyons, carbassó, ....

Procés:
cal netejar la verdura, sobretot els xampinyons per treure la terra.
Tallem la verdura amb la forma que vulguem, l'albergínia la posarem una estona (mitja hora), en remull en aigua salada.
Agafem el pal de la brotxeta, i anem punxant les verdures
20 minuts al forn, engegat de dalt i de baix a 200 º

Emplatar:
la brotxeta per si sola és molt sosa, és interessant acompanyar-la amb alguna salsa que li dongui gust.

19 de maig del 2011

Salmó en llit d'anís

Ingredients (per persona)
2 lloms de salmó
vi blanc

Per a fer el llit d'anís
1 got de llet descremada
1 culleradeta de farina de blat o de blat de moro (per la celiaquia)
Uns grans d'anís

Procés:
Posem el salmó a un recipient fons, apte pel microones, ho ofeguem amb el vi blanc, ho tapem, amb alguna tapa o plat i ho posem 5 minuts al microones a potència màxima. Un cop acabat ho escorrem.

En una cassoleta petita hi posem la llet, i un cop estigui bullint hi posem la farina i ho remenem, fins que quedi espès, quan més estona, més espès quedarà. Un cop tret del foc li tirem l'anís i ho barregem.

Emplatar
Posem la beixamel amb l'anís a fons del plat i a sobre els talls de lloc.